Avoinna: Ma – Ke 10 – 17 To 8.30 – 17 Pe 10 – 17 La 10 – 14 | Ota yhteyttä

Paikallisia tuotteita

Halla hanhen hartioilla

Halla hanhen hartioilla on Ralf Henrikssonin esikoisteos, monipuolinen eräkirja, joka sisältää yli kolmen vuosikymmenen aikana koettuja tapahtumia saloilla ja rintamailla. Kirjoittaja vie lukijansa metsästysretkille eri puolille Suomea.

Made sen nimi on

Eräkirjan niminovelli Made sen nimi on kuvaa Lieksan erämaajärvien painostavaa rauhaa ja pyydyksiä kokevien kalakavereiden sanailua.
Kirjoittajan omaperäisiä erätarinoita sävyttävät eränkävijöiden rempseä huumori ja suorapuheinen, mitään seikkoja kaunistelematon jahtitoveruus.

Majavalaukaus

Henrikssonin omaperäisiä erätarinoita sävyttävät oudonlaisten eränkävijöiden konstailematon sanailu ja hartiat hytkymään laittava huumori.

Jahtitunnelmia ja luontokuvauksia hän ammentaa yli kolmen vuosikymmenen eräkokemuksistaan.

Latvametso

Miltä tuntuu sihdata latvametsoa tähtäinristikon takaa tai nähdä mustia teeriä tasapainottelemassa rauduskoivuissa näpsien ritvastoa?
Onkohan kainuulainen ukkometso arkiintunut usvaisena syysaamuna? Ovatko teerikukot alkaneet jo parveilla suurrämeellä?

.

Karhunveri

Ralf Henriksson vie lukijan karhujahteihin Kanadaan, Ruotsiin ja Kainuuseen sekä lintujahteihin Lapin, Kainuun ja Pohjois-Karjalan suurille salomaille. Luontokuvauksia tekijä ammentaa eräkokemuksistaan yli kolmen vuosikymmenen ajalta eri puolilta Suomea.
.

Sudentappoase

Monenlaisia jahtielämyksiä Kainuun ja Pirkanmaan maisemissa.
Kahdenkymmenen metsästysnovellin kokoelmassa on sekä tosipohjaisia että fiktiivisiä novelleja. Väkevän aistimuksellinen kieli maalaa jahtimaat lukijan silmien eteen.
.

Mustan maan jänis

Ralf Henrikssonin erätarinakokoelma Mustan maan jänis vie lukijan jännittäville metsästysretkille niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Ilmeikäs kuvailu ja viisto huumori sävyttävät kerrontaa. Kokoelmassa on 23 erätarinaa.
.

Mutanttijänis

Mutanttijänis on tekijänsä, kirjailija Ralf Henrikssonin 12. teos.
Se on Huovismaista ja Arto Paasilinnamaista tilannekomiikkaa. Tarina sijoittuu Seitsemisen kansallispuistoon, jossa puiston vartija Iikka Pitkonen tekee tiedemaailmaa ravisuttavan, sensaatiomaisen löydön, siis mutanttijäniksen.

Pahan pankkiiri

Menestyvän tamperelaispankin ulkokuori kätkee sisäänsä armottoman rahan metsästyksen.
Rikoskomisario Kurt Karhuköngäs on vastikään muuttanut Kuusamosta Tampereelle kun paikallisen pankin reviisori ammutaan työpaikalleen.
.

Tukholman ghetto

Etelä-Pohjanmaalla eletään suuren Ruotsiin muuttoaallon aikaa vuoden 1974 laman vuoksi.
Tukholman ghetto on tositapahtumiin perustuva siirtolaisromaani onnen etsinnästä, pettymyksistä, kovasta työnteosta ja rempseistä huveista.
.

Noiduttu kaivos

Norjalaissuomalainen komisario Kurt Karhuköngäs joutuu uransa vaikeimman tehtävän eteen, kun uraanikultakaivoksen vetäjä, Alaskan kultakentiltä Suomeen muuttanut Kasper Falk löytyy murhattuna erämaasta. Miksi kukaan ei tunnu tietävän mitään salaperäisestä Alaskan Kasperista?

Armoton nuijasota

Kirjailija Ralf Henrikssonin Nuijasodasta kertova tosipohjainen romaani on mielenkiintoinen teos 1590-luvun verisestä sisällissodastamme. Sen talonpoikaiset päähenkilöt teloitettiin Isokyrön kirkolla, mutta heitä ei ole unohdettu.
.